Skąd się biorą kłopoty ze wzwodem?



Istotnym
elementem wpływającym na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Zbilansowana dieta jest w stanie wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
również płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy w czasie
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do dosyć
ważnych niedoborów selenu.
Łatwo go uzupełnić spożywając
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny tak samo
istotny składnik w naszej diecie to cynk, który odpowiedzialny jest za
syntezę testosteronu, ten natomiast
jest odpowiedzialny za popęd
seksualny. Podczas
spożywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
a można go uzupełnić
jedząc potrawy strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Szalenie
ważnym elementem jest też
arginina, stanowiąca 80 procent
spermy. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy oraz wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
także w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak czekolada, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Trzeba zwrócić
również uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która ma wpływ na
właściwe działanie
hormonów. Jeżeli pragniemy
unormować jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra cena

tania kamagra



Comments are closed.